دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

روزنامه لبنانی "اللواء" در مصاحبه با حجت الاسلام والمسلمین جعفر پیشه نماینده جامعة المصطفی(ص) در این کشور به معرفی این نهاد حوزوی پرداخت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، وی در ابتدای این مصاحبه در معرفی جامعة المصطفی ابراز داشت: جامعة المصطفی(ص) در اصل یک حوزه علمیه است اما بر اساس روش های جدید که شامل واحد های درسی می باشد. حوزه دارای تاریخی کهن با بیش از 1000 سال قدمت می­باشد، از زمان اهل بیت علیهم السلام و سپس شیخ طوسی که بنیانگذار حوزه علمیه نجف اشرف است. و در طول تاریخ این حوزه های مختلف در کشورهای جهان اسلام مانند نجف اشرف و حله عراق تا جبل عامل لبنان و حلب سوریه و قم ایران وجود داشته اند.

* جامعة المصطفی(ص) یک حوزه علمیه مدرن و روزآمد است

نماینده جامعة المصطفی(ص) در لبنان افزود: حوزه، یک نهاد علمی است که با تحولات علمی متحول شده و اکنون بر روش های جدید تکیه دارد و جامعة المصطفی (ص) نیز از این تحولات مستثنی نبوده و با استفاده از مؤسسات آموزشی جهانی و روش های آنها متحول شده است. جامعة المصطفی (ص) یک حوزه علمیه مدرن و روزآمد است که با حفظ اصالت خود به روز شده است.

وی در خصوص رشته های آموزشی در جامعة المصطفی (ص) گفت: تمام رشته های تخصصی مرتبط با علوم دینی و تمدن اسلام و علوم مرتبط با ادیان و مذاهب مانند کلام و فلسفه و اصول و فقه و تفسیر و تاریخ اسلام و تربیت اسلامی و رشته های تخصصی دیگر در این نهاد حوزوی ارائه می شود. البته لازم به ذکر است که حتی رشته هایی مانند فقه که در آموزش عالی یک رشته محسوب می­شوند در این دانشگاه دارای گرایش ها و شاخه های مختلفی مانند فقه خانواده و فقه سیاست و فقه اقتصاد و فقه محیط زیست می­باشد.

* فعالیت بیش از هفتاد شعبه در کشورهای مختلف

حجت الاسلام والمسلمین جعفر پیشه ادامه داد: دروس و رشته های جامعة المصطفی (ص) از مرحله دیپلم شروع شده و تا دکترا ادامه دارد و این دانشگاه با بیش از هفتاد شعبه در کشورهای آسیایی و آفریقایی و اروپایی گسترده شده است.

وی تصریح کرد: جامعة المصطفی (ص) بر اساس سیاست تقریب مذاهب و وحدت میان مذاهب و ادیان عمل می­کند و ما طلاب را بر اساس باور به وحدت اسلامی و وحدت دینی و تقریب میان مذاهب تربیت می­کنیم و این بر خلاف مذاهب تکفیری است. ما می­خواهیم طلابی را تربیت کنیم که مردم را به اسلام و توحید و وحدت و منطق و تفکر و عقل و دوری از نفرت و احترام به انسان ها دعوت کنند.

 * عالِم باید در خدمت اخلاق باشد نه قدرت طلبی

وی در پایان این مصاحبه گفت: در این زمان که چالش های زیادی متوجه امت اسلام است، از جوانان می­خواهم که درپی کسب دانش باشند چون دانش با خود قدرت می آورد و دانشمند و عالم باید در خدمت انسان و اخلاق باشد نه در خدمت قدرت طلبی. عالم باید به دنبال دانشی باشد که او را به فضایل و اخلاق و فداکاری و ایثار برساند.

مدیر حوزه علمیه الرسول(ص) بیروت گفت: ما با علم می­توانیم با چالش ها و مشکلات جهان اسلام مقابله کنیم و آرزوها و اهداف خود و عدالت اجتماعی را محقق کرده و فرهنگ صلح و احترام به انسان و باورهای او را همگانی کنیم نه فرهنگ حذف دیگران و کشتار و خشونت زیرا برخی دانش ها در خدمت قدرت طلبی و تسلط بر جهان هستند. ما خواهان علمی هستیم که در خدمت انسانیت باشد، علمی می­خواهیم که در خدمت ملت ها باشد نه در خدمت تسلط بر مردم.

* علوم وحیانی پیشاپیش همه علوم قرار دارند

وی تصریح نمود: طالب علم باید در طلب علم، کوشا و مخلص و پرتلاش باشد و دانش را برای خدای متعال فرابگیرد نه برای خودنمایی و خوشامد دیگران و قدرت طلبی. اگر کسب دانش برای خدا باشد در خدمت خلق خدا و مردم و ملت خواهد بود. و بهترین ویژگی های اخلاقی انسانی را به ارائه می­کند. و علوم الهی برگرفته از وحی در پیشاپیش همه علوم قرار دارند. یعنی علوم اسلامی که در جامعة المصطفی (ص) تدریس می­شود. ما به جوانان مشتاق به این علوم حوزوی توصیه می­کنیم که در این نهاد علمی و حوزوی ثبت نام کنند تا به علوم برگرفته از قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام آشنا شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha